迈克尔·杰克逊中国网  - 歌迷论坛

加入MJJCN

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: Tara

MJ其他歌词翻译,欢迎各位前来继续翻译和校对讨论

15万

超级版主

MJ在华首席代表

普里策新闻奖特别贡献奖

Sunset Driver 日落驶者

Sunset Driver  日落驶者
(译:badthriller)
All alone  独自一人
She's in the ego zone 她沉浸在自己的世界
The word is out that you're doin' wrong 告诉你,这大错特错
On the move 行驶中
Got fire in your shoes 脚底仿佛生了一团火
By word of mouth you are on the news 口耳相传你是新闻的头条
You're livin' in sunset times (Livin' in sunset times) 你正活在日落时分(活在日落时分)
Feelin' bad  感觉糟糕
You're livin' much too fast  你正生活在高速中
The truth, the truth that you're on the pass  事实,事实上你通过一切障碍
In the raw 他们不懂
They don't know what you saw 他们不明白你所见的一切
By word of mouth you're breakin' every law 只是口耳相传你在破坏每条法律
Sunset driver 日落驶者
Midnight rider 午夜骑士
Friday's brighter 周五光明使者
Morning rider 清晨骑士
You're a Saturday-nighter, aow! 你是周六的夜行使者,噢!
On the go 在路上
Got fever in your soul 体内满是狂热
You better not shout where you gonna go 你最好别喊出你的所踪
Livin' hot 激情中
Doin' what you should not 做着你不该做的
The break's on me, then what do you got 刹车在我这儿,你又有什么
You're livin' on sunset times (Livin' on sunset times) 你正活在日落时分(活在日落时分)
Want that dime 要钱吗?
Shoot the breeze 来聊聊吧
You feel that she's a tease 你觉得她在开玩笑
Your night is free, what you wanna be 今晚有空,你想做什么
Who's to trust 身处险境
When livin' dangerous  该相信谁
Tonight's your night, but this is what you loose 今晚正是时候,但你在放松享乐
Gettin' higher 愈加兴奋
You're a Saturday-nighter, aow! 你是周六的夜行使者,噢!
You are there when the night's in town 夜幕降临城市,你在那儿
Standin' there with the top of the round 与人群紧紧相接
They don't care about the things you wished you saw  他们才不在乎你想看到什么
You're like the cinema  你就像电影院
You think that nothin's wrong  你觉得也没错
Doin' town  市内飙车
You do it every time 你每次都这样
The word's got out that you're on the line 告诉你,你已经踩线了
On the move 行驶中
Got fever in your shoes 脚底已经兴奋欲动
The night's on you, what are you gonna do? 夜晚降临,你要做什么?
Just to reach that driver 只要赶上那个驶者
The Saturday-nighter, aow! 周六夜行使者,噢!

251万

圣殿骑士

终生成就奖普里策新闻奖MJJCN之星热心助人奖特别贡献奖

原帖由 Parisongs 于 2008-1-23 22:48 发表 我觉得这个翻译很妙~~
绅士那个我先按你说的改了,另外一个我前几页的歌词里又改了下,整体看起来更make sense点 先这样吧,也可能还是错的

2万

王者传奇

特别贡献奖

原帖由 Tara 于 2008-1-23 22:53 发表 绅士那个我先按你说的改了,另外一个我前几页的歌词里又改了下,整体看起来更make sense点 先这样吧,也可能还是错的
偶觉得已经很棒了哦~~
>>>>> >>>> >>> >>
Dearest Michael,You are always in my heart.

15万

超级版主

MJ在华首席代表

普里策新闻奖特别贡献奖

大姐门,看看Doin' town 咋翻译的啊.

2万

王者传奇

特别贡献奖

原帖由 badthriller 于 2008-1-23 23:12 发表 大姐门,看看Doin' town 咋翻译的啊.
偶觉得如果跟之前的电影院合起来,可以理解成“像镇上的电影院”?做个参考吧,我自己也觉得不太靠谱 [ 本帖最后由 Parisongs 于 2008-1-24 12:25 编辑 ]
Dearest Michael,You are always in my heart.

2万

王者传奇

特别贡献奖

Maybe Tomorrow 也许明天

本帖最后由 Parisongs 于 2009-3-1 13:50 编辑 (译:Parisongs) I don't know how many stars there are Up in the heavenly sky 我虽不知道天堂般的夜空中有多少颗星 I only know my heaven is here on earth Each time you look into my eyes The way .. you do baby 但你凝视我的眼眸的样子,使我明白我的天堂就在这里 Thank you, thank you baby 宝贝,谢谢你带给了我天堂 My beautiful bird you have flown away 美丽的女孩, I held you to tight, I can see 我明白是我把你绑得太紧,才使你想展翅高飞 You're all I need to get by 你就是我生命的意义 No one else can make me cry 没人能令我哭泣 The way you do baby 除了你 Chorus: You are the book that I read each day 你是那本我每天必读的书 You are the song that I sing 也是那首我常常唱起的歌 Gonna sing it to you 真想把它唱给你听 You are the four seasons of my life 你是我的一切 But maybe tomorrow, you'll change your mind girl 但也许明天,你会回心转意 Maybe tomorrow, you'll come back to my arms girl 也许明天,你会重回我的怀抱 (maybe she won't) 也许她不会 Maybe 也许吧 You're all I need to get by 你就是我生命的意义 No one else can make me cry 没有人会令我哭泣 The way you do baby 只有你 [ 本帖最后由 Parisongs 于 2008-4-1 14:29 编辑 ]

2万

王者传奇

特别贡献奖

When I Come of Age 等我长大

(译:Parisongs)
Where have I been? 我来自哪里?
What should I be looking for? 我生命的意义又是什么?
What am I gonna be when I come of age? 等我长大后,我会成为怎样的人?
Will I be strong? 我会很坚强吗?
Will I be a mighty man 我会成为非比寻常的领袖吗?
Climb mountains if I can
When I come of age? 等我长大,我会尽我所能攀越每一座高峰

Hey ya’ll I think Ill be a movie star 朋友们,我想我会成为个电影明星
Or travel to some distant star 或者去某个遥远的星球旅行
Yeah that’s it I’m gonna be an astronaut 是的我渴望成为宇航员
And rock it to the moon 甚至到月球上转转
And then Ill be the captain of a giant ship 然后我会成为巨大宇宙飞船的船长
I’m gonna take a long, long trip to far off land 会走很漫长的旅程才能降回地球
When I become a man 这都是我成为男人时要做的

And what about love?  爱情嘛,
Will you still be in love with me? 你们还会爱我吗?
I sure hope you will be 我当然希望你们还会爱我
When I come of age 即使等我长大之后
And will you be true? 你们还会那么真诚吗?
Will you still want to marry me? 你们还想和我结婚吗?
I guess I have to wait and see 我猜这得等等才能知道结果
When I come of age 等我长大的吧

My folks say I’m too young for love 我哥哥们说我太小还不能恋爱
But they don’t seem to understand 但他们好像并不怎么懂我
That what I feel is love for somebody 我想做的是去把我的爱奉献给需要的人
A feeling I understand 我明白这种感觉
And while I’ve got to this feeling 让我找到这种感觉的
It’s you, girl, you’re so grand 是你,女孩,你太完美
And I’ll love you girl just as strong
When I come of a man 等我成为男人时,我会尽我所能去爱你

Wait, be patient honey 等下,亲爱的,别着急
You’ve got to believe in me 你必须信任我
Wait, wait for me baby 等等我吧,宝贝
It’ll be just you and me 这是我们之间的约定
Well do all the things 我们会一起经历
We couldn’t do before 这些以前没做过的新鲜事
When, when I come of age 等我长大的吧
We’re gonna be so happy 我们会很快乐的
When, when I come of age 等我长大吧

251万

圣殿骑士

大家总算把首楼里的歌曲都翻译完啦!!! 我也做了更新哦 其实我也想找一两张JACKSON 5,JACKSONS的精选辑里的所有来继续翻译的,但找了半天找不到一两张我认为比较全的精选辑,尽管精选出的还真多。所以说欢迎大家来继续翻译,特别是JACKSON FIVE和JACKSONS时期未被翻译的歌曲 等更多更完整的翻译完成时,我会把全部按顺序整理出一个新帖子的 ps,小声的说,欢迎KEEN不忙的时候下过来帮忙校对一下 [ 本帖最后由 Tara 于 2008-1-24 03:02 编辑 ]

15万

超级版主

MJ在华首席代表

普里策新闻奖特别贡献奖

原帖由 Tara 于 2008-1-24 02:57 发表 大家总算把首楼里的歌曲都翻译完啦!!! 我也做了更新哦 其实我也想找一两张JACKSON 5,JACKSONS的精选辑里的所有来继续翻译的,但找了半天找不到一两张我认为比较全的精选辑,尽管精选出的还真 ...
哈哈~~~想不到一来看,发现你也没睡啊. 这个浩大的工程完成,真是可喜可贺啊~~~ 有时间继续找些精选辑,还有一些稀有少见的歌词来翻译. 大家一起为MJJCN努力,为MJ努力哈~~~~

251万

圣殿骑士

楼上晚安咯,到现在这个帖子已经有51首翻译啦 哈哈哈哈

2万

王者传奇

特别贡献奖

The love you save,我来翻吧,晚上交

3万

MJJCN参议员

MJJ-OMG

大家好厉害啊:gongxi 上网不方便 搞的资讯老是滞后:cuole
深爱,无惧死亡。

6万

圣殿骑士

The Icon“叹息”

MJJCN之星特别贡献奖活动卓越奖

我来翻Happy Birthday Lisa和Gangsta(ain't no friend of mine)。晚上交稿。 the love you save是最中意的歌曲之一,Parisongs加油 [ 本帖最后由 caelian 于 2008-1-24 19:05 编辑 ]

6万

圣殿骑士

The Icon“叹息”

MJJCN之星特别贡献奖活动卓越奖

《Happy Birthday Lisa》

《Happy Birthday Lisa》《小莉莎生日快乐》

Lisa it's your birthday 今天小莉莎过生日,
And God bless you this day 今天上帝保佑你。
You gave me the gift of a little sister 我被赠予了你这宝贝小妹妹,
And I'm proud of you today 今天实在以你为荣:)

Lisa its your birthday 今天莉莎过生日,
Happy birthday Lisa 小莉莎生日快乐~
Lisa its your birthday 今天莉莎过生日,

I wish you love and goodwill 祝你得到疼爱和呵护,
I wish you PRAISE and joy 祝你得到赞誉和快乐。
I wish you better than your heart desires 我愿你心想事更成,
And your first kiss from a boy 还有男孩子的初吻。

2万

王者传奇

特别贡献奖

原帖由 caelian 于 2008-1-24 17:35 发表 我来翻Happy Birthday Lisa和Gangsta(ain't no friend of mine)。晚上交稿。 the love you save是最中意的歌曲之一,Parisongs加油
谢谢Caelian姐姐的鼓励~期待你的Gangsta哦~~超喜欢那首歌的说~~